Geschiedenis van het cirkusz

Onze familie vindt zijn oorsprong in Hongarije. Hier werd in 1807 mijn verre oudbetovergrootvader Boldizsár Brasovski geboren. In 1829 kreeg hij een relatie met mijn betovergrootmoeder, koorddanseres Sári Horváth, op de leeftijd van 22 jaar. Samen richten zij in 1835 het Cirkusz op. Hun allereerste show bestond uit dressuur, koorddansen, comedy en illusionisme.

Het verhaal van het Brasovski Cirkusz begint vele jaren geleden…

We schrijven het jaar 1913 en de kermis zou op vrijdag de 13e open gaan. Ogenschijnlijk kleurrijke kermiszaken stonden klaar om te beginnen, op één na.
Collega’s waarschuwden de exploitant van het spookhuis om niet op vrijdag op te bouwen, maar hij sloeg alle waarschuwingen in de wind en kwam op die 13e juni vroeg in de nacht aan op het kermisterrein.
Er waaide een ijzige, gure wind over het plein, een onheilspellend voorteken. Maar hij wilde bewijzen dat hij niet door hun bijgeloof werd getroffen. Het noodlot sloeg toe. Alles ging mis wat er mis kon gaan en de kermis zal nooit meer zijn wat hij ooit was.

Sindsdien rust er een vloek over de eerst zo vreedzame cirkusz.

En iedere keer als collega’s ons vragen, ontwaken de bewoners van het doolhof uit het dodenrijk door de vrolijke feestelijke muziek waar de zombies zo’n vreselijke hekel aan hebben. Zij nemen wraak en zullen niet rusten totdat de kermisavond volledig is verstoord.

De organisatie probeert met man en macht om het kwaad onder controle te houden en om de overige kermisdagen toch gemoedelijk en feestelijk door kunnen laten gaan. De zombies blijven maar door feesten op hun eigen verdoemde Carnival genaamd “CarnEvil”.

Ik ben Sándor Brasovski en ik run als zesde generatie het circus van mijn voorouders.
Na een jaar rondreizen hebben ’n bijzondere band met de kermislui, waarmee we de kermis verblijdden. Vele gastartiesten hebben in de loop van generaties de revue gepasseerd.
Al een paar eeuwen reizen wij met een wervelende show, waarbij het publiek met open mond geboeid zat te kijken. Tot de dag dat ons fantastisch Circusz door een vloek werd getroffen.

Nu duikt elk jaar opnieuw deze zaak op als de kermis draai klaar staat. Heb jij stalen zenuwen en durf je een bezoek te brengen aan CarnEvil? Wees gewaarschuwd! Want voor je het weet, ben je een van hen en nemen ze je mee op hun tournee. Het is ‘n gewaagde onderneming waarin je keuzes moet maken. Neem je het leven voor lief of…?

Natuurlijk weet het circus dat ze ons verdenken van het verspreiden van een dodelijk virus wat in ons tentzeil zou huizen, maar dat is niet waar. Daar steek ik mijn hand voor in het vuur.

Waar kan je ons ontmoeten

CarnEvil bij spookhuis het Thriller op de kermis in Helmond

Op verzoek van de Thriller strijken enkele freaks van carnEvil neer in het altijd zo gezellige maar rustige Helmond. En dat is dan ook pressies waar wij zaterdag 7 en zondag 8 Juli geen zin hebben. onze artiesten zullen jullie het stuipen op het lijf jagen je bent gewaarschuwd. Wat er in Helmond bij de Thriller plaats vind heb nog nooit zo ervaren.
lees meer

CarnEvil bij spookhuis het Thriller op de kermis in Helmond

Op verzoek van de Thriller strijken enkele freaks van carnEvil neer in het altijd zo gezellige maar rustige Helmond. En dat is dan ook pressies waar wij zaterdag 7 en zondag 9 Juli geen zin hebben. onze artiesten zullen jullie het stuipen op het lijf jagen je bent gewaarschuwd. Wat er in Helmond bij de Thriller plaats vind heb nog nooit zo ervaren.
lees meer

kermis Purmerend

Het brasovski cirkusz komt op 11 mei naar de kirmes inPurmerend

Lang hebben de inwoners ernaar uitgekeken. Het is weer kermis in de stad. Heel de stad loopt uit om naar hartenlust te genieten van het feestgedruis.
Maar wederom is naast de kleurrijke attracties ook het reizend circus gearriveerd. Met hun nieuwe wervelende show ‘CarnEvil’ hopen ze hoge ogen te scoren. Circuseigenaar Sándor Brasovski presenteert met trots een fabuleuze show, met een wisselende mix van tientallen bloedstollende grandioze acts van internationale artiesten voor deze nieuwe show die zijn weerga niet kent. Hooggeëerd publiek ik nodig u uit voor de volgende voorstelling op vrijdag 11 mei vanaf 20.00 uur. Er zijn nog plaatsen vrij in de loge met luxe gestoffeerde stoelen. We dagen u uit om angstzweet te trotseren ….  

Kom kijken: the show must go on!

 
lees meer