Geschiedenis van het cirkusz

Onze familie vindt zijn oorsprong in Hongarije
Hier werd im 1807 mijn verre oudbetovergrootvader Boldizsár Brasovski geboren.
Im 1829 kreeg hij een relatie mit mijn betovergrootmoeder koorddanseres Sári Horváth op de leeftijd van 22 jaar
samen richten zij in 1835 het Cirkusz op.
Hun allereerste show bestond uit dressuur, koorddansen, comedy en illusionisme.

Vele jaren geleden….
We schrijven het jaar 1913 en de kermis zou op vrijdag de 13e open gaan.
Ogenschijnlijk kleurrijke kermiszaken stonden klaar om te beginnen, op 1 na.
Door collega’s was de exploitant van het spookhuis gewaarschuwd om niet op vrijdag op te bouwen, maar hij sloeg alle waarschuwingen in de wind en kwam op die 13e juni vroeg in de nacht aan op het kermisterrein. Er waaide een ijzige gure wind over het plein, …. onheilspellend. Maar hij wilde bewijzen dat hij niet getroffen werd door hun bijgeloof, maar… Alles ging mis wat er mis kon gaan en de kermis zal nooit meer zijn wat hij ooit was. Sindsdien rust er een vloek over de eerst zo vreedzame cirkusz.

En iedere keer als wij gevraagd worden door die collega’s worden de bewoners van het doolhof gewekt uit het dodenrijk door de vrolijke feestelijke muziek waar de zombies zo’n vreselijke hekel aan hebben. Zij nemen wraak en zullen niet rusten om de avond van de kermis in te verstoren.

Door sterk ingrijpen van de organisatie word er met man en macht geprobeerd om het kwaad onder controle te houden en om de overige kermisdagen toch gemoedelijk en feestelijk door kunnen laten gaan. De zombies blijven maar doorfeesten op hun eigen verdoemde Carnival genaamd “CarnEvil”.

Ik ben Sándor Brasovski en ik run als 6de generatie het circus van mijn voorouders .
Na een jaar rond te hebben gerezen hebben we met de kirmes menschen
’n bijzondere band en leuken de kirmes op met onze aanwezig heid .
Vele gastartiesten hebben de revu gepasseerd in de loop van de generaties.
al een paar eeuwen reizen wij mit altijd weer een wervelende show waarbij het publiek met open mond geboeid zat te kijken.
Tot de dag dat ons fantastique Circusz getroffen werd door een vloek.

Nu duikt elk jaar opnieuw deze zaak op als de kermis draai klaar staat. Heb jij stalen zenuwen en durf je een bezoek te brengen aan CarnEvil, Wees gewaarschuwd want voor je het weet ben je een van hen. En nemen ze je mee op hun tournee. Een gewaagde onderneming waarin je keuzes moet maken. Neem je het leven voor lief of ……?

Natuurlijk weten wij dat ze ons verdenken van het verspreiden van een dodelijk virus wat in ons tentzeil zou huiszen, maar dat ontken ik met klem

Waar kan je ons ontmoeten

CarnEvil bij spookhuis het Thriller op de kermis in Helmond

Op verzoek van de Thriller strijken enkele freaks van carnEvil neer in het altijd zo gezellige maar rustige Helmond. En dat is dan ook pressies waar wij zaterdag 7 en zondag 8 Juli geen zin hebben. onze artiesten zullen jullie het stuipen op het lijf jagen je bent gewaarschuwd. Wat er in Helmond bij de Thriller plaats vind heb nog nooit zo ervaren.
lees meer

CarnEvil bij spookhuis het Thriller op de kermis in Helmond

Op verzoek van de Thriller strijken enkele freaks van carnEvil neer in het altijd zo gezellige maar rustige Helmond. En dat is dan ook pressies waar wij zaterdag 7 en zondag 9 Juli geen zin hebben. onze artiesten zullen jullie het stuipen op het lijf jagen je bent gewaarschuwd. Wat er in Helmond bij de Thriller plaats vind heb nog nooit zo ervaren.
lees meer

kermis Purmerend

Het brasovski cirkusz komt op 11 mei naar de kirmes inPurmerend

Lang hebben de inwoners ernaar uitgekeken. Het is weer kermis in de stad. Heel de stad loopt uit om naar hartenlust te genieten van het feestgedruis.
Maar wederom is naast de kleurrijke attracties ook het reizend circus gearriveerd. Met hun nieuwe wervelende show ‘CarnEvil’ hopen ze hoge ogen te scoren. Circuseigenaar Sándor Brasovski presenteert met trots een fabuleuze show, met een wisselende mix van tientallen bloedstollende grandioze acts van internationale artiesten voor deze nieuwe show die zijn weerga niet kent. Hooggeëerd publiek ik nodig u uit voor de volgende voorstelling op vrijdag 11 mei vanaf 20.00 uur. Er zijn nog plaatsen vrij in de loge met luxe gestoffeerde stoelen. We dagen u uit om angstzweet te trotseren ….  

Kom kijken: the show must go on!

 
lees meer